IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:33 | 7 януари 2021
Обновен: 17:32 | 20 април 2024

Премиерът коментира датата за изборите и пандемията (ВИДЕО)

На България бе отредено да купува газ за сметка на натовските Гърция и Турция

По материала работи: Слав Велев
Премиерът коментира датата за изборите и пандемията (ВИДЕО)

Няма специалист, който да каже, че март месец пандемията ще е отминала, каза премиерът Бойко Борисов по повод коментарите за датата на вота, предаде "Монитор".

За личните лекарите трябва да се направи коридор за бърза ваксинация, а за тези, които трябва да слагат ваксините да има по-големи възнаграждения, поръча Борисов.

Борисов отново поясни, че след като Радев е казал дата 28 март, тогава трябва да изборите. Препоръча да се прати писмо до СЗО и да поискат прогноза за пандемията. Такава можело да се прави и до института Робърт Кох.

С кметовете в Пернишко пък коментирали за кукерските празници.

Упрекват ни в орташка връзка с Пеевски, клюкарска , каза Борисов. ДПС , която е партия която си има председател. Етническата карта не бива да се играе, особено с Ердоган., каза той.

Припомни, че е започнал да печели изборите сам и българският народ му е давал доверие. С най-големия съсед, водим възможно най-добрата политика , каза Борисов по адрес на Турция. Стокообменът ни минавал над 1 млрд., а на всеки ЕС настоявал споразумението за мигрантите с Турция, да се спазва и за Гърция.

Спомнете си какво беше тук, каза Борисов и добави, че страната ни се води като държава с нулева миграция. 

Затова да се вкарва президента на друга държава във един вътрешно махленски спор.... Изведнъж на един празник, се  говори. И аз мога да му кажа, че е ортак с Пеевски, каза Борисов. ДПС пък подкрепяла кабинета за евроинтеграцията и за покупката на Ф-16. "От години не съм го виждал", каза Борисов и заподозря, че това е заради спихването на протестите. Изтъкна, че сме с най-малък дълг и дефицит, стабилен фискален резерв въпреки пандемията, диверсификацията на природен газ.

По думите му Балкански поток устройва всички държави в региона. Капацитетът на Чирен можело да се разшири и през февруари пускат поръчката за всички стари руски компресори. Когато са готови всички връзки - Гърция, Сърбия, тогава ще има откриване.

България се върна на газовата карта, увери Борисов. На България бе отредено да купува газ за сметка на натовските Гърция и Турция, където да отиват парите от транзитни такси, добави премиерът.

ДПС си подкрепи Радев за президент, не Цачева. Оставката ми я искат и всеки ден блокират кворума, каза Борисов и благодари на патриотите, че помагат да държат кворума.

В смесените райони пък битката щяла да бъде между ГЕРБ и ДПС и щяла да бъде безкомпромисна., каза Борисов. Поясни, че разбира, че искат да го уязвят. Напомни, че приятел го нарича не само Ердоган, но и Вучич и други лидери.

Накрая благодари на медиците и на щаба.

ВИДЕО

Коментари

Новини Варна