IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
11:25 | 10 януари 2021
Обновен: 10:01 | 16 април 2024

МОН го измисли: Кои и как ще се връщат в училище

Първи на пангара ще са децата от 7-ми и 12-ти клас

По материала работи: Слав Велев
МОН го измисли: Кои и как ще се връщат в училище

В училище да се върнат първо децата от 7-ми и 12-ти клас – това е един от вариантите за ротацията на големите ученици. Идеята е обсъдена на заседание на Отрасловия съвет по образованието с участие на директори, учители, синдикати и МОН.

 

Част от участниците в него са изразили мнение, че за седмокласниците и абитуриентите е най-важно да възобновят присъственото обучение, тъй като им предстоят НВО и матури. Ротацията може да бъде на една или две седмици.

 

До окончателни решения не се е стигнало, все още предстоят анализи на ситуацията с разпространението на коронавируса, пише "Телеграф".

 

На срещата са били обсъдени различни идеи. Една от тях е била за завръщане на учениците от областите в жълто – такива с ниско разпространение на коронавируса. В момента у нас такива няма.

 

Друга е в малките населени места, където училищата са нисък брой ученици да няма ротация, да се върнат всички.

 

Ще се следи заболеваемостта – при повишаване отново всички ще минат на дистанционен режим.

 

Нагласите на учители и директори за влизането в клас са били различни – едни са против това да се случи, а други искат да започнат присъствено обучение.

Коментари

МАРИЯ ХРИСТОВА ( преди 3 години )
УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБУЧАВАТ ПРИСЪСТВЕНО! ОН ЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО ИМА МНОГО МИНУСИ:- ИМА ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ РАЗБИРАНЕ И ВЪЗПРИЕМАНЕ НА МАТЕРИАЛА /ХИМИЯ, ФИЗИКА...../; --ВЗИРАНЕ В ЕКРАНА- ГЛАВОБОЛИЕ, ВЪЗПАЛЯВАНЕ НА ОЧИТЕ, ; ВРЕМЕТО ЗА РАБОТА /ЗА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ/ Е ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ. КАПСУЛИРАН СИ У ДОМА И НЯМАШ ВРЕМЕ ЗА РАЗХОДКИ И ЧИСТ ВЪЗДУХ! ....... ТОГАВА КАКВИ СА ПЛЮСОВЕТЕ ОТ ТОВА ОГРАНИЧЕНИЕ?ГРИП И НАСТИНКИ ИМА ВСЯКА ЗИМА. ЩОМ БОЛНИТЕ НЕ СА В ЧАС УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Мира ( преди 3 години )
Повечето от случайте с летален изход са заразени от децата си -ученици,така че това е поредното недомислено решение,което ще коства животи!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Георги ( преди 3 години )
Вярно това решение не е добре прибързвате много с връщането в клас
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Иван ( преди 3 години )
Как така ще ги връщате заразата не е минала още кой лъжите че сте излекували 3000хора за един ден родители и учители изкат онлайн защото е по добре и сигурно обучението като ги върнете в клас по лошо ще стане не рискувайте живота им изчакайте още докато съвсем не изчезне заразата не прибързвайте това решение е глупаво рискувате здравето им
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 3
Новини Варна