IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
14:15 | 10 януари 2021
Обновен: 14:10 | 28 март 2024

В Добрич: Освободиха от общински наем обектите, затворили заради пандемията

Облекчението за предприемачите се въвежда за срока на действие на мерките

По материала работи: Слав Велев
В Добрич: Освободиха от общински наем обектите, затворили заради пандемията

Снимка: Община Добрич

 

Наемателите на общински обекти в Добрич, които са преустановили работа поради въведените временни противоепидемични мерки срещу COVID-19, се освобождават от заплащането на наем. Това разпореди кметът Йордан Йорданов със своя заповед, предаде Радио Варна. Облекчението за предприемачите се въвежда за срока на действие на мерките.

 

На фирмите и физическите лица, които вече са заплатили наемите си по договори с общината, сумите ще бъдат приспаднати от дължим наем за следващ период, посочва кметът. За подкрепата могат да кандидатстват търговци или юридически лица с нестопанска цел. От икономическата мярка могат да се възползват и чуждестранни юридически лица, които развиват дейност на територията на общината, според заповедта на кмета. От търговците се изисква да не са обявени в несъстоятелност и да нямат стари задължения за неплатени наеми, данъци и такси към общината.

Коментари

Новини Варна