IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:00 | 17 януари 2021
Обновен: 23:29 | 24 април 2024

Борисов, Англеов и Сачева отидоха на църква в Раковски (ВИДЕО)

Прмиерът агитира католиците да гласуват въпреки Великден

По материала работи: Слав Велев
Борисов, Англеов и Сачева отидоха на църква в Раковски (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на обиколка из страната, за да провери как е ремонтиран храм в Раковски. Заедно с него са здравният министър Костадин Ангелов и социалният - Деница Сачева.

Предстои изографисването на храма, поясни свещеника на православната църква. Борисов определи катедралата като прекрасна и запали свещичка за здраве.  В двора пък е старата църква, като премиерът даде да се разбере, че ще помогнат с нейното реновиране, в зависимост от какво има нужда сградата.

В Раковски има католическа общност, която Борисов призова да гласуват на 4 април, въпреки че тогава е Католическият Великден. Напомни, че преди ден е бил с село Брезница и Добринище, където имало църкви и джамии. Поясни, че католическата общност у нас е една от най-съвестните. Заяви, че ще посети и католическата катедрала в града.

Борисов изпадна в спомени, когато през комунизма са ходели тайно до храма. "А сега като отидат и се кръстят в църквата", каза премиерът по адрес на комунистите.

 

Коментари

Новини Варна