IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:00 | 19 януари 2021
Обновен: 04:55 | 4 март 2024

Представиха електронния сертификат за ваксинация

Тези, които нямат електронен подпис, от 1 февруари могат да го получат чрез личните си лекари

По материала работи: Ставри Таргов
Представиха електронния сертификат за ваксинация

Представиха сертификата за ваксинация срещу Ковид-19, както и функционалността на електронното здравно досие. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че всеки един ваксиниран български гражданин може да получи електронния сертификат по два начина.

Първият е с електронен подпис. Тези, които нямат електронен подпис, а имат нужда да получат електронен сертификат, от 1 февруари могат да го получат чрез личните си лекари.

"Нашият сертификат ще отговаря на изискванията на европейските държави членки, когато бъде взето решението на 21 януари", посочи той.

Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева поясни от своя страна, че досието в НЗОК в момента отразява минал период от време на база на хартиената документация, която е постъпвала от изпълнителите на медицинска помощ.

Оттук нататък цялата информация, която се генерира от изпълнителите на медицинска помощ, ще фигурира в това досие, съобщава Bgonair.bg, като се позовава на БГНЕС.

Коментари

Новини Варна