IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:00 | 20 януари 2021
Обновен: 20:39 | 23 април 2024

И таз добра! Двама родни лекари и санитар са с К-19, а бяха ваксинирани

Позитивирането няма нищо общо с имунизацията, смята докторка

По материала работи: Ставри Таргов
И таз добра! Двама родни лекари и санитар са с К-19, а бяха ваксинирани

Петима медици от онкологичната болница в Благоевград са заразени с коронавирус. Единият лекар се е разболял десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid. Едва 15 процента от персонала са се имунизирали, съобщи БНР.

Случаите на заразени медици в болницата по онкология са установени след проява на симптоми. "Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри", казаха от лечебното заведение.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. Засега състоянието им не е тежко.

Единият от лекарите се е заразил десет дни след първата имунизация срещу Covid-19, потвърди директорът на лечебното заведение д-р Георгиев и призна, че преди ваксинацията не са правени антигенни тестове: "Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината".

Лекарка от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Хасково и санитарка от МБАЛ - Харманли, също са дали положителни проби за COVID-19 след първата доза на ваксинацията. Това съобщи зам.-директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова.

Позитивирането няма нищо общо с ваксинирането, категорична бе Тананова. По-скоро фактор за заразяването е бил, че те са били на първа линия в борбата с пандемията, обясни тя. Двете са на домашно лечение, в добро състояние и без усложнения.

Д-р Тананова добави, че засега медичката и санитарката няма да бъдат реимунизирани, съобщава m.dir.bg.

Коментари

Новини Варна