IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:42 | 21 януари 2021
Обновен: 06:59 | 17 април 2024

Борисов за мерките: Правим компромис за учениците, за другите решаваме до 31 януари (ВИДЕО)

В България щадим физическото и психическото здраве на хората, заяви премиерът

По материала работи: Слав Велев
Борисов за мерките: Правим компромис за учениците, за другите решаваме до 31 януари (ВИДЕО)

Докаторите опровергават оптимизма ни. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който се появи на брифан на здравните власти по повод разпространението на коронавируса. Той сподели, че сутринта представители на правителството и на Щаба са влезни в спор за мерките.

Относно мерките той каза, че за момента може да се направи компромис за учениците, а до 31 януари ще се следи ситуацията. Борисов обясни ще новия щам настъпва с пълна сила в европейските градове. "Новият щам в пъти повече заразява", каза той.

Премиерът изтъкна, че се въвеждат вечерни часове каквито през Втората световна война.

"Ние в България щадим физическото и психическото здраве на хората", каза още Борисов и допълни, че удължаването на мерките след 31 януари ще стуват 100 млн. лв.".

"Какво ще се случи в следващия месец в Европа и България, ще наблюдваме много внимателно" и допълни, че имаме 180 хиляди оздравели.

За заплахите на ресторантьорите, че ще отворят заведенията въпреки мерките, Борисов каза, че е тяхно право и каза, че от от 30 000 заети 6300 са подали заявление за помощ от държавата.

Обсъдено е държавата да плаща на личните лекари и екипите им да получават по 10 лв. за ваксина.

 

Коментари

Новини Варна