IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:49 | 30 януари 2021
Обновен: 13:06 | 28 март 2024

Събота е, Борисов е на инспекция (ВИДЕО)

Премиерът и министри провериха почистването и укрепването на срутището в Искърското дефиле

По материала работи: Слав Велев
Събота е, Борисов е на инспекция (ВИДЕО)

Събота е, а премиерът Бойко Борисов е на поредната инспекция. Този път в Искърското дефиле, където имаше срутище по пътя за Своге. Заедно с него е регионалният министър Петя Аврамова, заедно с нейният заместник Николай Нанков. Поясни, че се надява до сряда да е готово.

Той е придружаван от регионалния министър Петя Аврамова, зам.-регионалния министър Николай Нанков и министъра на екологията Емил Димитров.

"Три пъти по трасето да минават и да чистят", заръча Борисов. "Нощно време не им давам да работят", каза още той.

Това е природата, заяви Борисов и поясни, че единственият шанс да се предотврати това е да отрежат на 45 градуса наклон. Това по думите му означавало много средства, затова се слагат мрежи, предаде "Монитор".

Поясни, че в понеделник МВР-шефът ще свика комисията по аварии, защото имало подобно свлачище над Благоевград, за което ще дадат пари - около 4-5  млн. лева. Отделно щяло да има пари и за още няколко. Поясни, че общо 10 млн. лева ще отидат.

Петя Аврамова поясни, че ще обезопасят и скатовете на 200 метра около срутището, а вторият етап ще има дълбоко анкериране.  Уточни, че ще запълнят всички пукнати.

А Борисов поясни, че при пътя Рилския манастир ще сложат т/нар тунелна шапка и така ще решат проблема с това срутище, което е над 100 метра. Поясни, че в цяла България са над 600 и трябват милиарди и затова едно по едно ги ликвидирали.

Иначе Аврамова поясни, че активно се работи по ремонта на пътя за Ботевград. Борисов пък заяви, че има няколко инвеститора за прохода Петрохан, вече имат проект и се върви към публично частно партньорство, като възможността е за един тунел, който ще се изплати.

Заедно с тях е екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро. Премиерът му поръча да следят нивото на язовирите. Относно нерегламентираните сметища, Борисов поясни, че са се появили нови. Напомни за изчистването на това в Искър.

 

 

Коментари

Новини Варна