IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:02 | 30 януари 2021
Обновен: 11:53 | 27 март 2024

Димитър Манолов: Няма драстично повишаване на безработицата

Не може да се каже, че компенсациите са достатъчни, заяви още президентът на КТ „Подкрепа"

По материала работи: Слав Велев
Димитър Манолов: Няма драстично повишаване на безработицата

"Като цяло мерките работят, но трябва да се отчита, че много бизнеси страдат, не мога да кажа, че и компенсациите са достатъчни", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, предаде НОВА.

Според него най-много страдат тарикатите, които са получавали предимно пари под масата. Той също смята, че протестът на ресторантьорите се политизира.

"Не сме забелязали драстично повишаване на безработицата по време на пандемията, макар, че това е условно, защото безработни се водят само тези, които се регистрират в бюрото по труда", информира президентът на "Подкрепа".

"Добавка към пенсията се отпуска по стаж и възраст, добавката и първата пенсия са две различни неща, при добавката каквото си сложил ти, то си е твое, единственото условие е да имаш навършена възраст", разясни Манолов въпроса за втората пенсия.

Синдикалистът вярва, че икономически растеж не благодарение на правителството, а обикновено се случва въпреки него. Той е убеден, че е можело да се направи още много като компенсации и мерки към бизнеса и работещите заради пандемията.

Димитър Манолов увери, че би се ваксинирал при първа възможност, но и вярва, че това е личен избор на всеки един човек.

Коментари

Новини Варна