IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:15 | 3 февруари 2021
Обновен: 17:29 | 15 май 2024

Англеов: София отново е червена зона! Това е лампа за обществото (ВИДЕО)

Здравният министър представи ПостКовид програмата на кабинета

По материала работи: Слав Велев
Англеов: София отново е червена зона! Това е лампа за обществото (ВИДЕО)

София отново е в червената зона. Има 120 заразени на 100 хиляди. Нека това е червена лампа за обществото. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на представянето на програма за преболедували коронавирус у нас, предаде "Монитор".

"Нищо не крием, всеки ден следим ситуацията. Получавам информация два пъти през деня", обясни здравният министър.Той изтъкна, че вчера е имал среща с всички директори на болници. Пробите в София са показали, че 30-50% са без С антиген, което означавало, че са подозрителни за британския щам. Досега у нас с него има доказани 33 случая.

На безплатни прегледи ще имат възможност преболедували коронавирус, стана ясно още по време на представянето на програмата. Прегледите ще се състоят в УМБАЛ "Александровска" от 8 февруари. Ако е нужно, пациентите ще бъдат хоспитализирани. "По тази програма се работи от над два месеца. Днес за ковид знаем малко повече от началото. Програмата има за цел да подпомогне всички български граждани,преболедували коронавирус. Тези, които са излекувани, но чувстват дефицит в състоянието си", каза здравният министър.

 

Коментари

Новини Варна