IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:45 | 6 февруари 2021
Обновен: 14:42 | 25 април 2024

Ако искате шофьорска книжка побързайте! 1000 лв. става курсът от пролетта

В момента цената е 750-850 лева

По материала работи: Слав Велев
Ако искате шофьорска книжка побързайте! 1000 лв. става курсът от пролетта

Ако искате шофьорска книжка побързайте! Курсове поскъпват! От пролетта се очаква цената им да стигне 1000 лв., съобщи „Монитор“. Според Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, в момента цената в престижните школи е 850-950 лв. и се очаква тя да скочи с минимум 10 на сто. Причината е поскъпването на живота.

„Плавно се вдигат и цените на горивата и в началото на пролетта това ще се отрази и на шофьорските курсове“, поясни Иванов. По думите му по демографски причини броят на кандидатите да вземат шофьорска книжка е почти постоянен. За това и доказаните фирми на пазара, а и останалите страдат от липса на клиенти. „Няма наплив. В условията на пандемията хората, от една страна, се страхуват, а, от друга - нямат и финансова възможност за шофьорски курс, независимо че цената не е пипана от години назад“, каза той. Той припомни, че има оферти за по 300 лв., които обаче след това излизат на кандидатите по 1300, защото, от една страна, в първоначалната цената не се включват изпитите. Освен това заради лошата подготовка курсистите ги късат и трябва да се явяват повече пъти на изпити.

Коментари

Новини Варна