IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:40 | 6 февруари 2021
Обновен: 23:51 | 16 април 2024

Шофьор с "Мерцедес" уби 60-годишен на пътя, пробва да заличи следите

Той помел мъж от Стамболийски на главния път Пловдив-Пещера

По материала работи: Слав Велев
Шофьор с "Мерцедес" уби 60-годишен на пътя, пробва да заличи следите

46-годишен шофьор от с. Бяга, област Пазарджик е задържан и му е наложена мярка „задържане за срок до 72 часа“, съобщиха от МВР. Той е привлечен като обвиняем с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив след като на 4 февруари, на главния път Пловдив-Пещера, между с. Йоаким Груево и с. Куртово Конаре нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишен мъж от гр. Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал.3, б. б, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

На 4 евруари 46-годишният, прибирайки се от работа, шофирал лек автомобил „Мерцедес“, допуснал пътно транспортно произшествие, като блъснал възрастния мъж., след което не спрял и напуснал местпроизшествието. Когато се прибрал в дома си в с. Бяга, предприел действия за заличаване на следите от катастрофата, а на следващия ден изпратил съпругата си да купи авточасти, с които да бъдат подменени увредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил. Междувременно, в ранния следобед на 5 февруари, на тел. 112 бил получен сигнал от мъж от с. Куртово Конаре, който забелязал тялото на ударения при инцидента да лежи до пътя, а наблизо имало счупени части от моторно превозно средство.

Незабавно служители при ОД на МВР – Пловдив започнали досъдебно производство и били предприети активни действия за издирване на причинилия инцидента водач. В резултат на подробен анализ на намерените части и трафика в района, бил установен видът на автомобила, а впоследствие – и конкретното превозно средство. Били предприети действия за установяване на колата и тя била спряна от полицейски служители в района на 89-тия километър на автомагистрала „Тракия“. По делото са извършени множество действия по разследването – огледи, разпити на свидетели, приобщаване на веществени и писмени доказателства, назначени експертизи.

След повдигане на обвинението, с постановление на дежурен прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването по случая продължава, бе съобщено на съвместен брифинг на прокуратурата и полицията днес в Пловдив.

 

Коментари

Новини Варна