IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
16:10 | 7 февруари 2021
Обновен: 12:20 | 22 март 2024

Чудите се какво да правите с парите си в пандемията? Съветва кредитният анализатор

Златото става все по-популярно средство за инвестиция в България

По материала работи: Слав Велев
Чудите се какво да правите с парите си в пандемията? Съветва кредитният анализатор

Къде да инвестираме спестяванията си, ако имаме такива в пандемията? Новата мода е кюлчета и монети, съветва кредитният анализатор Тихомир Тошев.

Златото става все по-популярно средство за инвестиция в България. Има и специализирани фирми, които предлагат подобна инвестиция, обясни Тошев пред Нова тв.

„Златото става все по-популярно. Масовият българин все още не го познава. При нас модата е все още за бижута, но се задава модата на кюлчета и монети. Тази инвестиция трябва да се прави, след като сме добре запознати и когато сме преценили колко да вложим и колко може да спечелим”, каза още Тихомир Тошев.

Златото е добра инвестиция, защото в дългосрочен план цената му винаги върви нагоре, дори в краткосрочен план да има случаи и на спад. Тошев обаче подчерта, че дори и при тази инвестиция рискът не е малък. Съветът на анализатора е всеки да започне да спестява и да отделя пари. Малките суми в началото трябва да се отделят в депозит, а когато сумата нарасне – в по-сериозна инвестиция.

 

Коментари

Новини Варна