IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:50 | 10 февруари 2021
Обновен: 23:03 | 27 март 2024

Пациент нападна с нож медик от Спешна помощ

Екипът на д-р Янис Янков бил посрещнат буквално "на нож" при посещение на адрес в село Яхиново

По материала работи: Слав Велев
Пациент нападна с нож медик от Спешна помощ

Лекар от Филиала за спешна медицинска помощ -  Дупница е станал жертва на нападение с нож при посещение на адрес в село Яхиново. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, предаде "Труд"

Екипът на д-р Янис Янков пристигнал на адреса, когато мъж със срязана китка извадил нож срещу него с обвинение, че линейката се е забавила. Ситуацията се е успокоила едва след намесата на дежурни полицейски служители.

Въпреки неприятния инцидент мъжът е закаран в болнично заведение, където ръката му е зашита. 

"БАПЗГ счита за абсолютно недопустимо подобно опасно хулиганско поведение към медицински специалист, който на терен изпълнява своите професионални задължения. Проявената агресия е поставила в риск не само живота на д-р Янков, но и живота на самия пациент", посочват от браншовата организация.

"Настояваме за бързо и справедливо наказание, според предвиденото в закона! Призоваваме пациентите и техните близки да проявяват нужното уважение и респект към медицинските специалисти, които правят всичко по силите си, за да помогнат на нуждаещите се от медицинска помощ", заявяват от БАПЗГ.

Изказваме благодарност към спешните медицински екипи в цялата страна, които вече втора година работят в условия на пандемия от COVID-19 и въпреки рисковете, произтичащи от естеството на тяхната дейност, дават най-доброто от себе си в името на здравето и живота, се посочва още в позицията.

 

Коментари

Новини Варна