IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:00 | 14 февруари 2021
Обновен: 20:10 | 25 април 2024

WANTED: Ангелов, Мутафчийски и Кунчев

Обявиха награда за компромат срещу шефовете на НОЩ

По материала работи: Слав Велев
WANTED: Ангелов, Мутафчийски и Кунчев

Сдружението на заведенията в България (СБЗ) обяви награда, ако някой заснеме в ресторант здравния министър Костадин Ангелов, ген. Венцислав Мутафчийски или доц. Ангел Кунчев.

Наградата е на обща стойност 3860 лв. - 2700 лв. кеш и 1160 лв. под формата на ваучери за заведения. Плюс два ваучера за уикенд пакет за 2-ма с включени закуски. "Мизата се вдига! Ще имаме ли победител?, пишат от СБЗ във Фейсбук.

Повод за това действие са сигналите, които сдружението е получили, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят.

Според сдружението това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица, да нарушават собствените си заповеди. От там смятат, че именно тези лица би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното.

От СЗБ напомнят, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но според тях дори и това не би следвало да бъде оправдание за хората, които са издали заповедите. От Сдружението на заведенията напомнят, че утре е 14-и февруари и силно се надяват, че с обявената награда ще развалят евентуалните планове за празнуване на представителите на НОЩ.

От Сдружението на заведенията напомнят, че преди 10 дни са изпратили покана към министър Ангелов за публичен дебат, на която до ден днешен той не ни отговорил, а според тях се е скрил като човек, който няма аргументи.

От сдружението посочват, че доказателствен материал ще се считат единствено снимки или клипове, на които присъства министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или генерал Мутафчийски, в ресторант или друг тип заведение, на които ясно се вижда, че датата на въпросния материал е от началото на забраната за работа на заведенията.

От СЗБ са обявили и втора награда - 100лв. в брой и 400лв. под формата на ваучери за доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев.

Всички снимки или клипове трябва да бъдат изпратени на имейл: szb.bg.centrala@gmail.com

От Сдружението на заведенията посочват, че първият, изпратил доказателство за нарушение на забраната от страна на представители на НОЩ, автоматично печели обявената награда.

 

Коментари

Новини Варна