IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:45 | 14 февруари 2021
Обновен: 04:13 | 24 април 2024

Радев отвърна на Борисов за децата: Това е театър за наивници

Знам откъде идват атаките към мен, заяви президентът

По материала работи: Слав Велев
Радев отвърна на Борисов за децата: Това е театър за наивници

Предстоящата предизборна кампания трябва да е на идеи и принципи, на визия за излизане на България от тази дълбока криза, а не кампания на компромати, заяви президентът Румен Радев, предаде БНР.

Държавният глава, който участва днес в Плевен в ритуала по зарязване на лозята в Института по лозарство и винарство, допълни, че засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре.

По отношение на процесите на коалиране преди вота на 4 април Румен Радев заяви:

„Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре, или зле ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре, така че да се отстоява националният интерес“.

На въпрос дали подкрепя Борисов за думите му, че не бива да се намесват деца в политиката президентът отговори:

„Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и към моето семейство. Но, да, категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани в тази битка, която се води. Но знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никого“. 

Коментари

Новини Варна