IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:10 | 15 февруари 2021
Обновен: 14:59 | 20 април 2024

Храната за трапезата ни: Евтино олио във Варна, а скъпо пиле в Добрич

Кашкавалът струва най-много в Русе

По материала работи: Слав Велев
Храната за трапезата ни: Евтино олио във Варна, а скъпо пиле в Добрич

В София ядем най-скъпото краве сирене

Най-скъпият кашкавал ядат в Русе. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ) за цените на едро през последната седмица, предаде "Труд". 13 лева за килограм е максималната цена, на която се предлага продуктът тип „Витоша”. Малко по-евтино същата стока се търгува в област Хасково - срещу 12,80 лв./кг. Най-евтино традиционно стоката струва в област Добрич, където от месеци млечните продукти, проследявани от ДКСБТ, са най-евтини. Кашкавалът в добричко се продава срещу 9,71 лева за килограм на едро. Кравето сирене там пък струва 4,65 лв./кг при условие, че за същото количество от продукта софиянци плащат повече от двойно - 9,97 лв./кг. на едро.

С килограм замразено пиле най-изгодно можете да се сдобиете в област Плевен, където продуктът се предлага срещу максимум 3,49 лева за килограм на едро. Най-скъпо е замразеното пиле в област Добрич - 4,95 лв./кг. и в област Бургас - 4,90 лв./кг.

Смесената кайма от телешко и свинско месо се търгува на едро най-скъпо в област Велико Търново - срещу 7,80 лева за килограм и най-евтино в област Добрич - 3,84 лева/кг. На сметка можете да купите захар и яйца в област Добрич, зрял фасул в областите Враца и Смолян, ориз в Смолян, брашно в Стара Загора, олио във Варна.

Коментари

Новини Варна