IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:00 | 20 февруари 2021
Обновен: 00:06 | 17 април 2024

"Зелени коридори" за имунизация и през новата седмица

Хората над 55 г. могат да се ваксинират с препарата на "АстраЗенека", увери министър Ангелов

По материала работи: Ставри Таргов
"Зелени коридори" за имунизация и през  новата седмица

Има сериозен наплив на желаещи хора да се ваксинират. В събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната. Обсъждаме възможността за "зелени коридори" и през седмицата, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг пред ВМА за ваксинационния процес в страната.

Припомняме, че "зелените коридори" позволяват на всички желаещи, които не попадат в определените групи от ваксинационните фази, да се ваксинират.

Министър Ангелов призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители.

Ангелов заяви, че вероятно на 3 март ще тръгне системата за електронно записване на желаещите да се ваксинират. Всяка ваксина е подходяща за ваксиниране. Хората над 55 г. могат да се ваксинират с ваксината на "АстраЗенека", увери министърът.

По-рано Ангелов посети и "Пирогов", където провери организацията на имунизационния процес в лечебното заведение.

Във ВМА до момента са ваксинирани около 450 души, непрекъснато идват граждани, имаме достатъчно ваксини, заяви директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна