IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:30 | 21 февруари 2021
Обновен: 00:42 | 24 април 2024

Готвят кабинети за денонощна ваксинация

Първият от тях заработи в двора на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" в столицата

По материала работи: Ставри Таргов
Готвят кабинети за денонощна ваксинация

Има готовност за разкритие на денонощни кабинети за ваксинация, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг пред Александровска болница.

"Обмисляме от утре да продължават зелените коридори, ще дадем указания към РЗИ", каза здравният министър. Той заяви, че има достатъчно количества ваксини.

Първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в двора на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Това е решило ръководството на болницата.

Там, където продължават опашките и в късните следобедни часове, имаме възможност да разкриваме в големите областни градове още ваксинационни кабинети. Имаме достатъчно количество ваксини. Благодаря на хората, които повярваха в науката, заяви министър Ангелов.

Той се обърна към хората, които не са се ваксинирали: "Моля, повярвайте на науката и на лекарите, на прага сме на нещо ново, което можем да постигнем само с ваксина".

"Има различни мнения, които говорят, че ваксината на Оксфорд дава по-слаби резултати, това не е така. Тя предпазва 100% от развитие на тежко заболяване", каза още министър Ангелов.

Директорът на Александровска болница проф. Борис Богов съобщи, че вече има мобилни екипи на лечебното заведение, които по заявка ще отиват на място за ваксиниране на желаещи хора, съобщава БНТ.

 

Коментари

Новини Варна