IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:00 | 7 март 2021
Обновен: 13:24 | 25 април 2024

His.bg пак не работи! Хакери нонстоп атакуват електронния регистър за ваксините

Поредно „затваряне“ на цялата страна няма да бъде справедливо, коментира от Варна здравният министър

По материала работи: Слав Велев
His.bg пак не работи! Хакери нонстоп атакуват електронния регистър за ваксините

Националният електронен регистър за ваксините в България отново не работи. Стартът на системата бе съпътстван от редица главоболия за всички, които се опитаха да се регистрират. След като в началото не можеше да се мине на втора стъпка в сайта, сега пък всички възможни дати и часове за имунизация са пълни.

Не спират хакерските атаки срещу електронната система за записване за ваксинация. Това обяви във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от "Дарик".

"Не мога да разбера каква е идеята на този тип атаки към информационната система. Явно някой много иска ние да се провалим, но няма да се провалим",  категоричен бе министърът. Той увери, че във фирмата разработчик „Информационно обслужване” има екип, който работи денонощно и на всеки час се подава информация към здравното министерство.

Записалите се в системата са вече почти 60 хиляди желаещи да се ваксинират. Заявките са съобразени с количеството ваксини, които ще дойдат в страната. Прави се разпределение на дозите там, където е необходимо. До 10 март пък се очаква да приключи ваксинирането на ангажираните в изборния процес, след което ще бъдат отворени зелените коридори.

Системата съдържа всички необходими лични данни за хакерите, за да откраднат самоличността на всеки един регистрирал се. Все още не е ясно как точно са съхраняват и обслужват данните в системата, съобразно изискванията на регламента GDPR (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз.  

„Ваксинирането в страната вече върви с добро темпо. Ако така продължава, до края на лятото ще постигнем това, което се цели”, отбеляза здравният министър.

Мерките не могат ефективно да намалят разпространението на британския подвид на коронавируса, смята проф. Ангелов. Той отбеляза още, че има области в страната, където натискът към лечебните заведения е по-голям. Това са Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София. Болниците в страната са осигурени с всичко необходимо и ще издържат на натиска, увери министърът. 

Поредно „затваряне“ на цялата страна няма да бъде справедливо към хората. Мерките в страната не могат да бъдат унифицирани, тъй като заболяемостта е различна. В области като Варна и Велико Търново например е под 200 на 100 хиляди души. В същото време има такива, където е 400 на 100 хиляди.

Здравният министър призова да не се избързва с нагласите за отваряне на нощните заведения от началото на следващия месец. „Първи април е много далече. Записано е в заповедта – анализите винаги се правят до последния ден. На 12 часа следим всяко число и там, където е необходимо, прилагаме мерки”, коментира проф. Ангелов. 

 

Коментари

loveawake.ru ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
MixSow ( преди 3 години )
https://hackzworld.xyz/lifeselector-credits-free/ KW: LIFE SELECTOR Games Hack LIFE SELECTOR Games Hack 2021 LIFESELECTOR Hacked Account Hack LIFE SELECTOR LIFE SELECTOR LIFESELECTOR Premium Account LIFESELECTOR Free Credits
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Спиров ( преди 3 години )
Тоя сайт не работи от самото си начало, не знам как са се регистрирали 60 000 души
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
MichaelCeaft ( преди 3 години )
Мебель на заказ Челябинск https://tkirbis.com Кухни на заказ Челябинск https://tkirbis.com Шкаф купе на заказ Челяб&#1
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
MixSow ( преди 3 години )
https://hackzworld.xyz/lifeselector-credits-free/ KW: LIFESELECTOR Hacked Account 2021 LIFE SELECTOR Credits Generator No Survey 2021 LIFE SELECTOR Hack LIFESELECTOR Account With Credits LIFE SELECTOR Credits Generator No Survey 2021 LIFE SELECTOR Hack Free Download 2021 LIFE SELECTOR Credits Generator No Survey
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна