IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:20 | 10 март 2021
Обновен: 20:25 | 18 април 2024

Изкоп погълна гараж, на ред е къща с хора. Строителна драма в Добрич

Заради нарушения в обекта е се срутил и гараж

По материала работи: Слав Велев
Изкоп погълна гараж, на ред е къща с хора. Строителна драма в Добрич

Гараж падна, а къща е пред срутване, при изкоп на нов строеж в центъра на Добрич. Сигнал за инцидента е подала потърпевшата собственичка на пострадалия имот, предаде Bulgaria ON AIR.

Още при започване на строежа, който е на границата с къщата на Миглена Славова, тя е поискала гаранция за сигурност на имота си на ул. "Колю Фичето" № 6.

"Строежът е възложен на фирмата на Николай Бончев. Става въпрос за четириетажна жилищна сграда, която има разрешение за строеж, издадено през миналата година.", съобщи зам.-кметът Пенчо Керванов. 

Николай Бончев категорично отказа да поясни пред камера как се е стигнало до инцидента, но отхвърли съмненията за допусната грешка. Оказва се, че в строителните книжа липсва указание за укрепване на изкопа за подземни гаражи на новата кооперация. 

"Дори и да има пропуск на проектанта в техническата част, строителят е трябвало да следва алгоритъма за работа при масов изкоп", добави Керванов.

Междувременно строителят предприе укрепване на изкопа, но това не утешава обитателите на граничния имот. 

"Ще бъде издадена заповед за спиране на строежа", заяви началникът на РДНСК инж. Ивелина Колева след проверка на обекта, която констатира аварията. 

Ще бъде свикана и комисия от външни експерти, които да обследват защо се е стигнало дотук.

Вижте още в репортажа 

 

Коментари

Новини Варна