IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:30 | 11 март 2021
Обновен: 11:43 | 26 април 2024

Зов на един учител: Получава се един порочен кръг! В МОН чуват ли ни?

Ние също имаме семейства, получава се порочен кръг, каза Лилия Стоянова

По материала работи: Слав Велев
Зов на един учител: Получава се един порочен кръг! В МОН чуват ли ни?

Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование" настояват за дистанционно обучение. Те информират за скок на заразени деца с близо 50% За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%. В същото време в училищата се учи в присъствена форма, предаде Bulgaria ON AIR

В настоящата ситуация това е най-добрият вариант, за да опазим повече животи. Британският щам е много по-масивен, много деца също боледуват. Имаме около 5000 карантинирани ученици. Най-добрият вариант е електронното обучение. Това каза за "България сутрин" Лилия Стоянова от Facebook групата "Учители за безопасно образование".

"Колегите са достатъчно подготвени. Първокласниците вече имат изградени някакви навици. Децата, които искат да учат и са мотивирани, те го правят присъствено и електронно. Трябва да говорим и за ролята на родителя, на семейството, което трябва да се включи в процеса", допълни тя. 

Според Стоянова има педагози, които не са получили и първа доза от ваксината.

"Ние също имаме семейства, получава се голям, порочен, затворен кръг. Няма адекватно тестване, няма как да разберем реалния брой заразени. Родителите са раздвоени - някои искат електронно обучение, други - не. Трябва да се намери баланс, но засега е нужно да се премине към онлайн обучение за всички ученици - от 1 до 12 клас", смята тя. 

"Децата могат да излизат, да спортуват, но виждате какво се случва в държавите с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за ползите от двата вида обучение. Да се замислят кое е най-доброто за децата им", допълни Стоянова за Bulgaria ON AIR. 

Гледайте целия разговор във видеото

 

Коментари

Новини Варна