IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:45 | 28 май 2014
Обновен: 20:35 | 23 април 2024

Борисов призова всички да преодолеят егото си и „да отиваме на избори“

Борисов призова всички да преодолеят егото си и „да отиваме на избори“

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова всички да  преодолеят егото си и „да отидем на предсрочни избори“. Пред журналисти в парламента Борисов мотивира искането си с това, че конфигурацията в парламента вече няма да е същата след евровота.
„Сега, виждате ги, как да работи държавата – те са като болни прасета – седят и се гушат и не знаят какво да правят. Какви ремонти, какви кабинети, какво ще правят тези хора", попита той.
И от парламентарната трибуна опозицията повтори искането си с официална декларация от името на ГЕРБ.
„Призоваваме премиера Пламен Орешарски да признае този вот и след като не подаде с достойнство своята оставка преди една година, да я подаде още днес с цялата отговорност, на която е способен“, заяви Цвета Караянчева. - „Призоваваме „Атака“, която подкрепи това правителство, да прекрати подкрепата си. Призоваваме ДПС да прекрати участието си в кабинета и като национално отговорна партия, каквато иска да бъде, и да оттегли представителите си от правителството“.
По думите на Караянчева „да се прави ремонт на кабинета е все едно да се прави изкуствено дишане на мъртвец - ефектът би бил същия“.
На брифинг преди заседанието на парламента от „Атака“ поискаха касиране на изборите.
В момента партията на ГЕРБ работи с партията на Николай Бареков „България без цензура“, заяви в кулоарите на парламента Десислав  Чуколов.
Лидерът на ГЕРБ обаче  заяви, че не очаква кабинетът да подаде оставка, защото „това са хора без морал“. Той обаче предупреди, че всички, които подкрепят правителството, ще са съпричастни към катастрофата, в която вече България е влязла.
Той изрази надежда, че тези партии, които са извън парламента ще се съюзяват, ще излизат и да говорят. Борисов допълни още, че ГЕРБ "няма да излязат от парламента, защото на управляващите ще им е по-комфортно, „а сега поне им е тегаво“.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна