IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
06:41 | 28 май 2014
Обновен: 05:57 | 17 април 2024

"Атака" ще иска касиране на вота, aко ЦИК признае изборния резултат

"Атака" ще иска касиране на вота, aко ЦИК признае изборния резултат

По материала работи: Златина Добрева
"Атака" ще иска касиране на вота, aко ЦИК признае изборния резултат

„Атака“ обвини „България без цензура“, че е постигнала изборния си резултат на евровота, купувайки избиратели с 50 млн. лева.
За нас от "Атака" това е извращение на пряката демокрация, заяви Десислав Чуколов в парламента. От партията се заканиха още, че ако ЦИК признае изборния резултат, „Атака“ ще иска касиране на вота.
Чуколов заяви, цитиран от dnes.bg, че в миналия парламент от ГЕРБ са купували депутати „на кило“. По думите му в този мандат „България без цензура“ действа по този начин, като „пазарува“ избиратели. Чуколов обвини още ГЕРБ и „България без цензура“, че работят заедно и „са се разбрали“.
Той попита къде е главният прокурор, след като медиите са показали в изборния ден как се купуват гласове. Защо мълчи, защо не разследва „България без цензура“, ядоса се той. Чуколов каза, че от партията са сезирали прокуратурата и имат доказателства за твърденията си.
По думите му, докато от „Атака“ не получат този отговор, и медиите няма да получат отговори от партията на „злобарските си въпроси“.

Коментари

Новини Варна