IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:20 | 19 март 2021
Обновен: 22:50 | 27 март 2024

Криза: Преустановяват набирането на ръководители на полети до 2022 г.

Авиационният сектор е един от най-силно засегнатите с близо 90% спад

По материала работи: Слав Велев
Криза: Преустановяват набирането на ръководители на полети до 2022 г.

Поради настъпилата рязка промяна във въздушния трафик, вследствие пандемията от COVID – 19, BULATSA преустановява набирането на ръководители на полети до 2022 година, съобщиха от РВД.

Авиационният сектор е един от най-силно засегнатите от кризата и след въведените от държавите противоепидемични мерки трафикът стигна до безпрецедентно ниски нива, като спадът спрямо 2019 г. е с почти 88 %.

По първоначални прогнози очакванията бяха за плавно възстановяване през лятото на 2020 г. до минус 50%, а в края на годината да се достигне до минус  20%. Реално отчетените стойности обаче бяха минус 58% спрямо 2019 г.

Последната прогноза за възстановяване на авиационния сектор в Европа е за плавно покачване на въздушния трафик през следващите 4 г. Очакванията за евентуално достигане на нивата от 2019 г. са едва за 2025 г.

Отчитайки тежката икономическа ситуация в авиационния сектор BULATSA преразгледа своите планове за подбор и обучение на ръководители на полети и взе решение да преустанови временно приема на кандидати за професията.

Подалите документи за участие в подбора за тази година ще трябва да кандидатстват отново и да отговарят на изискванията спрямо момента на обявяване на нова сесия.

По първоначални планове възобновяването на кампанията за набиране на нови кандидати за ръководители на полети се очаква да бъде след първото тримесечие на 2022 г., но решенията в тази връзка ще бъдат взети след отчитане на актуалната ситуация. За повече информация следете сайта ни и страницата във фейсбук.

 

Коментари

Новини Варна