IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
07:48 | 22 март 2021
Обновен: 00:30 | 17 април 2024

Тир и автобусът Варна - София се сблъскаха. Трима загинаха

Пътят Варна-София е затворен край с. Козаревец

По материала работи: Слав Велев
Тир и автобусът Варна - София се сблъскаха. Трима загинаха

Снимка: бТВ

Трима души загинаха при тежка катастрофа между тир и автобус по пътя София - Варна. Произшествието е станало малко преди полунощ край великотърновското село Козаревец. Ударът е челен. От силата, товарът от камиона - каси с безалкохолно, се изсипва в автобуса. На място загиват двамата водачи и пътникът, стоящ зад шофьора в рейса, кокто пътува от Варна за София.

"Прав участък, мокър асфалт, няма заледявания. Опесъчен е участъка. Вече експертизите ще покажат каква е причината.", коментира инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ - Велико Търново, цитиран от бТВ. Маршрутът е София - Варна. Пътниците са не повече от седем, основно студенти.

Пострадали са четири момичета. Билгюл Харунова е сред тях. Разбива стъклото и помага на останалите. "Слушах си музика с телефона и изведнъж седалката ми се преобърна. Влязох под другата седалка. Нищо не разбрах... Двете момичета аз ги изкарах от автобуса. Не знам как го направих, но...", разказва Билгюл. Състоянието на ранените е стабилно. Освободени са за домашно лечение.

"От направените изследвания на две от тях всичко е наред, на третото чакаме изследванията, но като цяло всички момичета са в добро състояние и със запазено съзнание", съобщи д-р Венцислава Димитрова от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Причините за инцидента се изясняват. Пътят все още не е отворен, a движението се осъществява по обходен маршрут.

Коментари

Новини Варна