IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:15 | 26 март 2021
Обновен: 21:03 | 25 април 2024

Съдят разградчанин, завлякъл влюбена дама със 136 000 лв.

Жертвата водила виртуална любов с 34-годишния Я.Я. цели 2 години

По материала работи: Слав Велев
Съдят разградчанин, завлякъл влюбена дама със 136 000 лв.

Районна прокуратура - Разград повдигна обвинения на 34-годишния Я.Я. за това, че в условията на продължавано престъпление, предварителен сговор и повторност, с цел да бъде набавена имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери – около 136 000 лева – престъпление по чл. 211 във връзка с чл. 210, ал. 2, т.2 и т. 4 във връзка с чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият въвел в заблуждение своята жертва, че била ценена и харесвана, както и че се намирала в сериозна връзка с мъж, който споделял по един или друг начин живота й. Мнимата връзка била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 година до май 2020 година. През тези две години Я.Я. многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си – адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и други.

В резултат на така създадените неверни представи пострадалата жена, за периода на мнимата им връзка, му изпратила пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. Златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград Я.Я. е задържан за срок до 72 часа. Престои да бъде внесено искане до Районния  съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - „задържане под стража”.

Коментари

Новини Варна