IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:15 | 31 март 2021
Обновен: 20:03 | 21 май 2024

Сигнал от Пловдив: Общината съди заведение за огромен наем в дните на локдаун

Близо 42 хил. лв. задължения към местната хазна натрупал собственикът, докато бил принудително затворен

По материала работи: Слав Велев
Сигнал от Пловдив: Общината съди заведение за огромен наем в дните на локдаун

Снимка: Община Пловдив

Собственици на заведение в Пловдив са притискани от общината в града с дело заради дължим наем по времето на локдауна. За това сигнализираха от Сдружение на Заведенията в България.

"Имаме заведение в гр. Пловдив на централната главна улица. За периода на второто затваряне Община Пловдив, която е собственик на сградата, ни начисли със задна дата всички наеми и лихви към тях", жалват се наемателите на общинския имот. Те дължът общо 41 855.75, 1626.85 от които лихви и 40 228.90 лева наеми.

"Многократно изпратихме молби до общинските съветници и кмета, стигнахме дори до омбудсмана. Резултатът е второ писмо от общината, в което ни приканват в 14 дневен срок да платим цялото задължение или отиваме на съд и ни прекратяват договора", жалват се наемателите.

"Докато пишехме молби внасяхме частично суми по задължението. Но то е голямо, наемът е около 9000 лв на месец и не можем да го погасим при нулеви обороти, кредити...., знаете как е", обясняват те и търсят съдействие от медиите за разрочване на заема във времето. 


"Каква е тази нелепост, държавата да те затваря и отнема правото ти на работа, а после да те даде на съд затова, че изпълнявайки разпоредбите  не можеш да платиш задълженията си", коментират наемателите на пловдивското заведние.

Коментари

Новини Варна