IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:15 | 11 април 2021
Обновен: 17:21 | 25 април 2024

Колко ученици остават да учат у дома по свое желание

Кои тръгват присъствено от понеделник на училище

По материала работи: Слав Велев
Колко ученици остават да учат у дома по свое желание

1546 ученици, от понеделник, ще се обучават в електронна среда от разстояние по желание на родителя или ученика след разрешение от Регионалните управления на образованието или след заповед на директора на образователната институция, съобщиха за „Монитор” от МОН.

С разхлабването на мерките от властите от 12 април в класните стаи се връщат всички ученици от 1-ви до 4-ти клас. Сред тях също има такива, които ще останат у дома. 664 ученици от начален етап са подали заявления да учат дистанционно.

Образователното министерство уточни, че заявления за обучение от разстояние са подадени от всички области в страната. Трите области с най-много подадени молби са София-град, Пловдив и Варна.

Онлайн обучението по желание е възможно след подаване на заявление детето да си остане вкъщи. За да се случи това, родителите трябва да осигурят техническа възможност за провеждане на уроци от вкъщи.

Коментари

Новини Варна