IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:00 | 16 април 2021
Обновен: 02:35 | 27 март 2024

Ще дрифтиш, а? Вземи тия 3 бона глоба - сега пак дрифти

Млад шофьор с "Мерцедес" от Шумен се сдоби със солидна санция

По материала работи: Слав Велев
Ще дрифтиш, а? Вземи тия 3 бона глоба - сега пак дрифти

Снимката е илюстративна

Административният съд в Шумен потвърди окончателно 3 000 лв. глоба за млад шофьор зад волана на "Мерцедес", който дрифтил с него по централните улици на града. Й.К. обжалвал наказателното постановление на Пътна полиция пред две съдебни инстанции, но не успял да го "събори", предаде "Труд". Че използва улиците не по предназначение, бил засечен от полицейски екип на 29 август м.г. в полунощ.

В колата му имало и пътници, а автопатрулният екип видял как потегляйки от ресторант „Манастира“ шофьорът приплъзва задната част на колата и я занася, предприемайки неконтролируема маневра завой в обратна посока през трите активни ленти на ул. „Климент Охридски“. После отново приплъзнал задните гуми, насочвайки се към бул. „Симеон Велики“. Полицаите го настигнали и му подали сигнал за спиране. Междувременно извикали и свои колеги от Пътна полиция.

Шофьорът претендирал, че го уличават само по сведения на полицаи, но дори и свидетелка, посочена от него, в съдебно заседание заявила, че е усетила поднасяне на мерцедеса.

Освен солидната глоба по Закона за движение по пътищата, за Й.К. влиза в сила и отнемане на шофьорската книжка за срок от 12 месеца.  

 

Коментари

Новини Варна