Варна 15°
fallback
България
16:00 | 16 април 2021
Обновен: 05:29 | 30 април 2024

Създадоха комисия за проверка управлението на Борисов (ВИДЕО)

214 депутати подкрепиха предложението

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите създадоха специална комисия, която да провери разходите на Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие. 214 депутати подкрепиха предложението. За председател на тази комисия беше избрана Мая Манолова. Проверяваният период ще обхване последните 10 години, предаде Нова ТВ

Преди това депутатите гласуваха думата "ревизия" в името на комисията да бъде заменена с "проверка". 

Мая Манолова е председател на временната комисия за проверка на злоупотреби.

Първоначалното предложение на "Изправи се! Мутри вън!" беше комисията да се казва Временна комисия за ревизията, но по предложение на ДПС тя ще бъде за проверка. Целта на комисията е да установи злоупотреби при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ комисията да бъде постоянна и предложението на БСП да наложи мораториум върху решенията на Министерски съвет в оставка за сключване на договори за концесии и продажба на болници и друга държавна собственост.

Временната комисия се състои от 18 членове по трима от парламентарна група: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от "Има такъв народ", проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от "БСП за България", Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от "Демократична България" и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

 
Автор на статията:
Слав Велев
Борисов гласуване парламент депутати заседание нс проверка комисия
8 коментара
fallback
fallback