IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:40 | 19 април 2021
Обновен: 01:41 | 18 април 2024

От фермата до фурната – всеки слага по нещичко. Как поскъпна агнешкото

С 20% по-скъпо е родното производство. Каква е причината?

По материала работи: Слав Велев
От фермата до фурната – всеки слага по нещичко. Как поскъпна агнешкото

„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-голяма цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”. Това обясни в ефира на NOVA съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев.

Той добавя, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира.

Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол

Коментари

Новини Варна