От фермата до фурната – всеки слага по нещичко. Как поскъпна агнешкото

С 20% по-скъпо е родното производство. Каква е причината?

От фермата до фурната – всеки слага по нещичко. Как поскъпна агнешкото

„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-голяма цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”. Това обясни в ефира на NOVA съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев.

Той добавя, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира.

Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол

Коментари

България
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата