IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:00 | 20 април 2021
Обновен: 14:23 | 26 април 2024

Бойко Борисов скъса менискус на мач, оперираха го. Финтира ли парламента?

Той се възстановява и ще остане под наблюдение

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов скъса менискус на мач, оперираха го. Финтира ли парламента?

Премиерът в оставка контузил дясното си коляно по време на футболен мач. След направен ядрено-магнитен резонанс в "Пирогов", е приет за спешна операция в болница "Софиямед". Интервенцията е извършена от един от най-добрите травматолози в страната - д-р Антони Георгиев, предаде Bulgaria ON AIR.

"Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Ще трябва известно време за отшумяване на болката. Най-рано премиерът може да бъде изписан утре", каза доц. Георгиев.

През 2017 г. Борисов беше опериран в същата болница заради увреден менискус. Интервенция тогава съвпадна с празненството по повод 80-ата годишнина на Симеон Сакскобургготски в двореца "Врана". Операцията поставя под въпрос явяването на премиера в оставка в парламента в сряда, както миналата седмица го задължиха депутатите. Той трябва да отиде, за да обясни проекта на правителството за българския План за възстановяване и устойчивост. 

"Травмата, при която се късат менискуси, е усукване в коляното. За ходенето е рано да се прецени, минали са 1-2 часа след операцията", допълни той.

В сряда Борисов бе задължен да се яви в парламента, за да бъде изслушан по Плана за възстановяване след коронавируса. Той веднъж не отиде, след като бе поканен от депутати, не е ясно и дали сега, след като бе опериран, ще присъства на педвиденото изслушване в парламента.

Вижте повече във видеото

 

Коментари

Костадинов ( преди 2 години )
Скъса менискус - Резонен въпрос - чий менискус скъса?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна