IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
13:25 | 23 май 2014
Обновен: 14:31 | 19 април 2024

Негодна храна е открита в заведения за абитуриентските балове

Негодна храна е открита в заведения за абитуриентските балове

По материала работи: Златина Добрева
Негодна храна е открита в заведения за абитуриентските балове

Храна с изтекъл срок на годност е открита в две заведения в столицата, където ще празнуват абитуриенти.
Полицаи от ОДМВР - София съвместно с експерти на Областната дирекция по безопасност на храните са установили  389.450 кг негодна храна. Проверките са заради предстоящите абитуриентски балове.
Част от храната е открита вчера в ресторант, организирал бал за 50 абитуриенти. Продуктите били с изтекъл срок на годност и без етикет на производител, открити са и приготвени храни, видимо негодни за консумация - с влошен външен вид и дори плесенясали. Под забрана за ползване са поставени 242.350 кг храни, издадено е разпореждане за незабавно унищожаване на 91.100 кг храни от животински произход.
Служителите от ОДБХ са съставили констативен протокол, а на главния готвач - акт за установено административно нарушение по Закона за храните.
Идентични нарушения били констатирани и в друг проверен вчера ресторант, където тази вечер ще празнуват 40 абитуриенти.
Инспекторите попаднали на 50 кг месни и 6 кг млечни продукти - сирене и заготовка за сладолед, с изтекъл срок на годност, нарушена цялост на опаковката и влошен външен вид. За нарушенията също е съставен констативен протокол, акт за забрана на кулинарна обработка и търговия с негодните продукти.
Дадено е предписание, с което продуктите са поставени под възбрана, и е издадено разпореждане за унищожаването им, информира dnes.bg.
Специализираните проверки на територията на Софийска област продължават.

Коментари

Новини Варна