IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:00 | 28 април 2021
Обновен: 16:37 | 28 април 2024

Върнаха на работа уволнения доцент от УНСС

Доц. д-р Мартин Осиковски бе осовбоден дисциплинарно

По материала работи: Слав Велев
Върнаха на работа уволнения доцент от УНСС

Доц. д-р Мартин Осиковски/Кадър: Bulgaria ON AIR

Доц. д-р Мартин Осиковски отново е на работа в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), предаде БТА.

След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в УНСС, както и с ръководството на катедрата "Медии и обществени комуникации", е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание, съобщиха от учебново заведение.

Ректорът проф. Димитър Димитров е изтъкнал, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат, и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност - както в УНСС, така и в останалите български университети.

"Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности", е подчертал проф. Димитров.

Дисциплинарното уволнение на доц. Мартин Осиковски е по повод негови неверни твърдения за политическа агитация в УНСС или агитация, организирана от УНСС. Неверните твърдения са, че на централния вход на УНСС са използвани партийни символи на политическа партия, както и че при посещението на министър-председателя на 2 април 2021 г. е извършван, по думите на доц. Осиковски, „политически агитпроп“.

Това се казва в позиция на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, разпространена преди дни.

Като причина за уволнението си самият Осиковски посочи факта, че се е противопоставил на политическата агитация от територията на ВУЗ-ът. По-късно зад него застанаха колегите му и студенти от катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС и академичната общност на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“.

Коментари

Новини Варна