IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
05:52 | 23 май 2014
Обновен: 07:29 | 27 април 2024

Депутатите ще разискват днес вота на недоверие срещу кабинета

Депутатите ще разискват днес вота на недоверие срещу кабинета

По материала работи: Златина Добрева
Депутатите ще разискват днес вота на недоверие срещу кабинета

В Народното събрание днес трябва да се проведат разискванията по внесения вот на недоверие от ГЕРБ срещу правителството на Пламен Орешарски.
В дневния ред на извънредното пленарно заседание, което ще започне от 10 ч., е записана само една точка - разискване на вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.
Миналата седмица 71 депутати от парламентарната група на ГЕРБ внесоха искане за вот на недоверие на правителството. Мотивът за вота е политиката на кабинета „Орешарски” в сектор енергетика. Според ГЕРБ изкуствено се задържа цената на тока, управляващите отказват да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК и използват ДКЕВР като „политическа бухалка”.
Друг мотив от ГЕРБ посочват нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта „Южен поток”. Част от мотивите на опозицията са и писма до енергийното министерство от страна на Европейската комисия. Според ГЕРБ тези писма представляват откриване на наказателна процедура срещу страната ни по енергийни въпроси.
В момента народните представители не провеждат заседания заради кампанията за европейски избори, които трябва да се проведат на 25 май, припомня Дарик. Преди ден председателят на парламента Михаил Миков вече заяви, че в петък ще е в зала заедно с премиера и министрите и ще изчакат депутатите. Миков се закани, че ако няма кворум за дебатите той няма да насрочи ново извънредно заседание, а дебатите ще се проведат на следващото редовно.

Коментари

Новини Варна