IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:17 | 22 май 2014
Обновен: 21:53 | 25 април 2024

Двама зрелостници са хванати да преписват

Двама зрелостници са хванати да преписват

По материала работи: Златина Добрева
Двама зрелостници са хванати да преписват

"Има двама зрелостници, които са хванати да преписват с мобилни телефони. Единият е от София, а другия - от София област". Това заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от БГНЕС.
Проф. Клисарова подчерта, че по време на зрелостните изпити и външното оценяване след седми клас, квесторите са си свършили работата изключително добре.
Министърът на образованието съобщи, че е имало по-неприятен случай с матурите в Пловдив. Той е свързан с техническа грешка при разпечатването на изпитния вариант, но зрелостниците не са ощетени. Грешката е установена веднага и предприети съответните мерки, а времето за работа е удължено с още 15 минути. Проф. Клисарова заяви, че във връзка с този случай е поискала писмени обяснения от директора на училището.
Министърът на образованието и науката участва в церемония по подписването на договори за предоставяне на стипендии от фонда на Европейското икономическо пространство. Те ще бъдат по мярката за мобилност във висшето образование и науката. Финансирането е на стойност от 1,7 млн. евро, а сред първите одобрени са 33 преподаватели, 8 изследователи и 6 административни служители.

Коментари

Новини Варна