IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:10 | 5 май 2021
Обновен: 09:06 | 18 април 2024

Стъки повежда ГЕРБ към Президентството на протест. Борисов: Не го правете!

Организатор на акцията бе шефът на ММА федерацията

По материала работи: Слав Велев
Стъки повежда ГЕРБ към Президентството на протест. Борисов: Не го правете!

Премиерът в оставка Бойко Борисов настоява симпатизантите на ГЕРБ да не излизат на протест в сряда пред президентството. Той се организира от председателя на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки, който във вторник призова хората да излязат и “да заменят чалгата с хорото”. Според Борисов е безсмислено симпатизантите на партията да протестират “само защото на нас така са ни правили”. “Аз ги моля да не го правят. Винаги съм бил за стабилна държава, а държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред. Протести се правят само когато има за какво”, обясни вчера Борисов. Точно преди седмица на същото място ВМРО освирка “Има такъв народ” при връщането на мандата и опита да дари с фес шефа на парламентарната група Тошко Йорданов заради промените в Изборния кодекс, свалящи тавана на секциите извън страната. “Те си направиха тяхното участие”. Аз съм за диалог, разбирателство, демокрацията е това, но всичко е в техните ръце”, коментира Борисов, предаде "24 часа".

Според Стъки политически терористи отричат и унищожават всичко направено досега. “Влизат в държавни предприятия и министерства, искат от администрацията да им предаде класифицирана информация, касаеща националната сигурност, на флашка, която да разнасят в джобовете си”, написа той във ФБ. Замисълът на симпатизантите на ГЕРБ бе в сряда да поискат оставката на Румен Радев, като преди това разпусне “този зловреден парламент, съставен от политически темерути, нежелаещи да си говорят един с друг”.

Миналата седмица ГЕРБ за първи път дадоха знак, че са готови да излязат на улицата. На Разпети петък се събраха пред дома на Борисов в Банкя, за да го бранят от провокация, която била готвена срещу него. Симпатизантите обявиха, че една година търпят, но вече ще отвръщат на удара. Борисов обаче отново не сдържа гнева си към законодателството на новите в парламента. “Как за една седмица всичко това го направиха”, попита риторично той по повод приетото на първо четене в правната комисия предложение на “Демократична България” да се закрият специализираните съдилища и прокуратурата. И пак коментира, че са се сговорили за всичко, но не и за правителство.

Премиерът в оставка прогнозира, че работата на НС ще бъде удължена изкуствено, за да се приемат закони, които натоварват бюджета, а нямало да се обяви откъде ще се вземат парите. “Внесли са за 7 млрд. лв. законопректи за няколко дена, но кой ще ги изпълнява? Продължавам да твърдя, че по време на служебното правителство над 100 млн. лв. не влязоха от контрабанда на цигари”, каза Борисов. “Колко депутати ще влязат от район “Чужбина”? Ще има ли там машини? Къде ще има видеонаблюдение? Откъде ще се купят видеокамерите и кой ще ги доставя?”, критикува пак изборните правила. Но накрая отсече: “Да правят каквото искат. Каквито и правила да сложат, аз съм спортист и знам, че съдията, колкото и да пречи, ако играеш добре, ще победиш”. Искал да чуе и интервю с Антоанета Стефанова от ИТН как ще се справи с важните теми, защото “по въпросите за шахмата е брилятна”, но явно нямала интерес за друго. 

Имаме 4-5 пъти увеличение по границите с Турция и Гърция, посочи зам.-шефът на Гранична полиция През последните 3 дни Гранична полиция е спряла 323 опита за нелегално навлизане у нас на емигранти, съобщи Бойко Борисов по време на брифинга при приемането на поредната пратка ваксини. (За тях виж на 6-а стр.) “Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция.

С огромни усилия го постигат нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат ни отвсякъде - от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно наум, че хората много внимават за нашите изказвания, когато ги молиш за помощ”, каза Борисов. Той неведнъж е напомнял, че нулевият натиск по границата с Турция се дължи на личните му усилия и добрите отношения, които поддържа с турския президент Реджеп Ердоган. На брифинга за ваксините изненадващо се появи и зам.-директорът на Гранична полиция Бисер Костадинов. Той потвърди за повече мигранти по границите с Турция и Гърция. “Само за първите 3 месеца има около 4-5 пъти увеличение на натиска и на двете граници”, посочи Костадинов. И поясни, че заради оградата на границата с Турция там е по-спокойно. “На гръцката граница също става доста динамично”, обобщи зам.-директорът. За да се справят със ситуацията, от МВР са командировали допълнително граничари. “Имаме достатъчно автомобили, нови камери, вертолетите се използват също”, изреди Костадинов. Дайте ги за заснемане на броенето на бюлетините, защото миграционният натиск вече не е важен, пошегува се Борисов. А само час преди брифинга на премиера 25 мигранти бяха заловени на АМ “Тракия” край Вакарел. До задържането им се стигнало, след като шофьори ги забелязали да се разхождат до аутобана. След като ги арестували, полицаите отвели бежанците в районното полицейско управление в Елин Пелин. Там мигрантите съобщили, че са от Афганистан. Сред тях има и деца. Предполага се, че трафиканти са ги зарязали в района на магистралата.

Коментари

Новини Варна