IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:30 | 5 май 2021
Обновен: 04:29 | 25 април 2024

5 май - Mеждународен ден на акушерката

Равносметка за професията по време на глобална криза - пандемията от COVID 19

По материала работи: Слав Велев
 5 май - Mеждународен ден на акушерката

Снимка: БАПЗГ - Варна

5 май е обявен за Mеждународен ден на акушерката. Тази година правим равносметка на смелостта и силната роля на акушерката по време на глобална криза - пандемията от COVID 19, като същевременно призоваваме за правилно признание и справедливо възнаграждение, съобщи за ИА "Черно море" Райна Бояджиева, акушерка и председател на УС на РК на БАПЗГ - Варна.

През изминалата 2020 и настояща 2021 година акушерките се срещнаха с извънредни обстоятелства и рискуваха живота си, за да осигурят отлични грижи за жените и техните семейства. Сега е моментът не само да отразим как са работили през цялата пандемия, но и да покажем техния призив към правителството: Инвестирайки в акушерките, инвестирате в майчинството. „Следвайте данните, инвестирайте в акушерките" - това е мотото на Международния ден на акушерката през 2021 г. и именно през този обектив ICM ще ръководи непрекъснатите и нарастващи усилия, за да стимулират политическия диалог и да информират за промяна на политиката.

 

Коментари

Новини Варна