IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
08:10 | 10 май 2021
Обновен: 07:37 | 16 април 2024

Каролев изчезна в Пирин. Откриха го! Паднал от 400 метра под връх "Тодорка"

Икономистът е в тежко състояние в болница

По материала работи: Слав Велев
Каролев изчезна в Пирин. Откриха го! Паднал от 400 метра под връх "Тодорка"

Снимка: Фейсбук

Откриха икономиста Владимир Каролев в Пирин. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Състоянието му се определя като много тежко, предаде Нова ТВ

От болницата в Разлог обясниха, че Каролев е с множество политравми и тежка черепно-мозъчна травма. Икономистът е реагирал на болка в минутите на откриването му. Състоянието му позволява да бъде транспортиран до лечебно заведение в София.

Издирването на Каролев е продължило 12 часа. Открит е в безсъзнание в 00:40 ч. Изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Предполага се, че Каролев се е наранил след падане, продължило около 400 метра. Инцидентът се е случил на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. 

„Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили”, категоричен е Методи Баневски от ПСС. 

„Липсата на хеликоптер е огромен проблем и ние продължаваме да бъдем в изключително допотопна ситуация. Единствената държава в Европейския съюз, в която отнема часове екипите на спасителната служба да се съберат, стигнат пеша и после да транспортират пострадалия извън терена”, коментира Димитър Димитров от Българската лавинна асоциация.

От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна. 

Повече вижте във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна