IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
08:50 | 13 май 2021
Обновен: 14:45 | 23 април 2024

Дали ще пpодължи бонycът от 50 лева към пенcиите? Гълъб Донев мисли!

Приоритет за него ще бъде възстановяването на заетостта след пандемията

По материала работи: Слав Велев
Дали ще пpодължи бонycът от 50 лева към пенcиите? Гълъб Донев мисли!

Снимка: МТСП

Дали ще продължи да се плаща бонусът от 50 лв. към пенсиите ще стане ясно след като служебният социален министър Гълъб Донев се запознае с финансовото състояние на ведомството и бюджета. Това обясни той след като пое поста от Деница Сачева, предаде "24 часа". Приоритет за него ще бъде възстановяването на заетостта след пандемията.

Ще работя, за да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, за да може безработните по-бързо да намерят работа. Ще работя с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията, каза още той. И ще постави акцент върху уязвимите групи, които най-много пострадаха от коронакризата. Идеята е да има целенасоченост на плащанията към тях. Мерките, които работят добре няма да се коригират, но при някои ще се търси промяна. Донев обясни, че в социалното министерство работят професионалисти, с които е работил години наред. Заедно с тях ще направим ефективни мерките, каза още той.

Според Сачева наследникът й няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата. Сачева обясни, че оставя министерството в добро състояние, всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. До края на годината пък са осигурени пари за помощта за родителите, които трябва да гледат децата си докато учат онлайн. Служебното правителство трябва да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Според нея Донев няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Коментари

Новини Варна