IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:00 | 13 май 2021
Обновен: 17:30 | 1 май 2024

Бивш шеф на столичния КАТ в ареста! Изгърмя заради... гуми за служебна кола

Тенев се е преместил в РУ-Асеновград преди около година по негова молба

По материала работи: Слав Велев
Бивш шеф на столичния КАТ в ареста! Изгърмя заради... гуми за служебна кола

Бившият началник на столичния КАТ Тенчо Тенев е бил изведен вчера по обяд с белезници от РУ-Асеновград, където е шеф на охранителна полиция, предаде 24plovdiv.bg. Свидетели на задържането му станали негови колеги и случайни минувачи, някои от които дори снимали с телефоните си. Служители от "Вътрешна сигурност" на МВР са извършили претърсване на личния автомобил на Тенев, паркиран пред асеновградската полиция. Започнали са разпити на ченгета и на общинари. До момента няма официална информация от окръжната прокуратура в Пловдив, под чийто надзор е била акцията.

Една от версиите е, че е разследван заради гуми на служебен автомобил. Преди около месец община Асеновград е дарила 4 нови гуми за патрулка. Говори се обаче, че има и други неправомерни действия на Тенев, заради които е попаднал в полезрението на "Вътрешна сигурност". Със съдебно разрешение той е бил подслушван, твърдят източниците на 24plovdiv.bg. Тенев се е преместил от столичния КАТ в РУ-Асеновград преди около година по негова молба, в която посочил здравословни причини. Според слуховете обаче причината е катастрофата с тв водещия Милен Цветков.

 

Коментари

Новини Варна