IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
13:00 | 18 май 2021
Обновен: 15:04 | 28 март 2024

Започват проверки в Агенцията по вписванията, Търговския регистър и "Българско гражданство"

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов представи екипа си

По материала работи: Слав Велев
Започват проверки в Агенцията по вписванията, Търговския регистър и "Българско гражданство"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Възлагам на дирекция ”Вътрешен одит” и на инспектората към министъра да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция ”Българско гражданство” и проверка на обществените поръчки и сключените договори през последните години".

Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов при представянето на екипа и приоритети си.

В екипа на Стоилов влизат двама заместници. Това са следователят в Националната следствена служба Мария Павлова, която и преди е участвала в служебно правителство и пловдивският адвокат Иван Демерджиев, ръководител на Адвокатската колегия в града под тепетата. Началник на кабинета на министъра е юристът Мариян Карагьозов, а медиен съветник - журналистът Мария Папазова.

"Ще проявим нетърпимост към лошите практики", обеща Стоилов и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство, местата за задържанията и вписвания.

"Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет", каза още министърът, цитиран от БГНЕС, предаде Bulgaria ON AIR.

Организацията на предстоящите избори също са сред приоритетните задачи пред служебния министър, но по думите му те не са най-тежката част от дейността на министерството, което отговаря само с организацията на вота в местата за задържане. Така, че не става въпрос за повече от 1500 лица, които ще имат право да гласуват. За нас е важно да подобрим електронното обслужване на гражданите, каза още Янаки Стоилов. 

 

Коментари

yfcnfcbqUnpaxit ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Jdvmllnip ( преди 2 години )
щебень кимры купить Tegs: щебень кимры цена https://kimry-karier.ru плодородный грунт кимры купить порт кимры песок порт кимры песок купить
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна