IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:45 | 22 май 2021
Обновен: 07:26 | 23 април 2024

9 г. от земетресението в Перник: Бог ги спаси тогава

Много жители на града развиха трайни психически разтройства

По материала работи: Слав Велев
9 г. от земетресението в Перник: Бог ги спаси тогава

Снимка: БГНЕС/АРХИВ/ДНЕС.bg

Земетресението в Перник през 2012 г., което разлюля града и околностите ни даде ценен урок- че нещастията се преодоляват леко, когато сме заедно си помагаме. Това заяви новият областен управител на железничарския град Валери Симеонов по време на молебена за здраве, състоял се пред храм „Св. Иван Рилски“.

Областният управител напомни, че в дни на бедствия трябва да сме обединени и заедно. Да не се плашим от природните стихии и да си помагаме, което е най-важното за нас като българи и перничани.

„Днес отбелязваме девет години от земетресението и всички си спомняме колко голяма беше трагедията. Всички бяха много уплашени и благодарение на Господ нямаше нито една жертва в нашия град. С времето, разбира се, споменът избледнява, но трябва да помним, че бяхме заедно, помагахме си, и се надявам така да бъде винаги“ , сподели д-р Симеон Василев, цитиран от За Перник.

Светият ритуал беше отслужен от отец Борис и отец Людмил, които също напомниха, че в дни на бедствия трябва да сме обединени.

Много жители на града развиха трайни психически разтройства след трусовете от 2012 година. Редица от тях страдат и до днес.

Коментари

Новини Варна