IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:30 | 25 май 2021
Обновен: 17:13 | 28 април 2024

Загубихме 42 000 руски туристи, германци искат обидно ниски цени

Очакват немци у нас едва през юли и август

По материала работи: Слав Велев
Загубихме 42 000 руски туристи, германци искат обидно ниски цени

Загубихме руския пазар още миналата година, но и през тази продължаваме да търпим негативи. Един от най-големите туроператори отказа превозите си до България през юни - това са 183 чартъра или близо 42 000 пътници от Русия. Това заяви бившият зам.-министър на туризма  и настоящ президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество Бранимир Ботев, предаде "Монитор"

По думите му германският пазар ще се задейства, но едва през юли и август. 

"Тui ще продължи да натиска нашите хотелиери за пределно ниски цени, да не кажа обидно ниски", подчерта той, като допълни, че към момента се обсъжда пакетна цена за нощувка и закуска от 15 евро. 

Според Ботев хаотичните решения на Министерството по-скоро пречат, а не помагат на туристическата индустрия. Той обобщи, че е недопустимо на 21 май да се въвеждат мерки във връзка с епидемичната обстановка у нас, които ще важат едва до 31 май, тъй като никой турист или туроператор няма да успее да планира ваканция за толкова кратко време. 

Коментари

Новини Варна