IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
06:05 | 19 май 2014
Обновен: 14:21 | 19 април 2024

Продължава издирването на изгубилите се в Балкана момчета

Продължава издирването на изгубилите се в Балкана момчета

По материала работи: Златина Добрева
Продължава издирването на изгубилите се в Балкана момчета

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина младежи. Три момчета на 20 години - две от Велико Търново и едно от Стара Загора, се изгубиха в събота в района на връх Ботев в Стара планина.

Времето е благоприятно за продължаване на търсенето.
Първият сигнал за младежите е получен вчера от техен приятел, който не е бил с тях. Те са му се обадили, че са в района на голям водопад. При един от разговорите по телефона момчетата са казали, че се движат по пътека, виждат хижа и след половин час ще са при нея.
Около 21:40 ч. в събота обаче те са съобщили на служителите от Планинската спасителна служба, че не знаят къде се намират. Така е започнала акцията по издирването им.
Момчетата са напуснали пътеката, по която са се движили заради това, че е започнало да вали дъжд и им е станало студено. Вчера сутринта те са съобщили, че са добре и са пренощували в пещера, уточнява Фокус. Оттогава няма връзка с младежите, тъй като мобилните им телефони са останали без батерии.
Мобилните оператори са свели района на издирване до зона с ширина от 20 километра. Пет отряда, от близо 25 души, на Планинската спасителна служба (ПСС) издирват младежите. Това са отрядите от Троян, Сопот, Карлово, Калофер и Пловдив, а днес най-вероятно ще се включи и екип от София.

 

Коментари

Новини Варна