IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:30 | 29 май 2021
Обновен: 02:33 | 25 април 2024

Румънски туристи пълнят Слънчев бряг (ВИДЕО)

Стотици резервации засипаха хотелиерите от петък насам

По материала работи: Слав Велев
Румънски туристи пълнят Слънчев бряг (ВИДЕО)

Снимка: Иван Колев/Флагман

Невиждана еуфория настъпи в последните часове в най-големия български курорт – Слънчев бряг. Стотици резервации на румънски туристи засипаха хотелиерите от петък насам, пише "Флгман"

В четвъртък България премахна задължителните PCR тестове за румънските граждани и това даде незабавен ефект. Ограниченията за северната ни съседка трябваше да паднат на 1 юни. Хотелиери от цялото Черноморие призоваха държавата за незабавни мерки и премахване на PCR тестовете, тъй като нашите туристи влизат свободно в Румъния, а при идентична епидемиологична ситуация ние налагаме по-строги ограничения. 

PCR тестовете, които им искаха при влизане в България, оскъпяваха почивката им с по 80 евро на човек. Заради това първоначално направените резервации бяха отменени и хотелиерите очакваха много лош старт на сезона.

 

Над 600 гости пристигнаха вчера в нашия хотел, като настанявахме и в съседни обекти, съобщи за TravelNews Венелин Ташев от сдружението “Клуб на хотелиера в Несебър” и собственик на хотел “Котва” в курорта. Те са собствени автомобили и дават началото на летния сезон. Резервациите от Румъния веднага започнаха да идват след отпадането на PCR тестовете от 27 май за влизането на туристите у нас, обясни той. Преди това са имали 300 отказани резервации.

“Благодарим на служебното правителство и така трябва да работят за подпомагането на туристическия бизнес”, отбеляза Ташев. Румъния е най-големият пазар за туризма по българското Черноморие. Над 1 милион румънци идват у нас годишно. Според Ташев трябва да бъдат премахнати всички PCR тестове за влизане в България от съседните страни – Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

Коментари

Новини Варна