IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:00 | 6 юни 2021
Обновен: 14:42 | 25 април 2024

Отсвириха Мангъров от листите на "БСП за България"

Регистрираха листата във Варна - Нинова, Гуцанов и Филев са първи

По материала работи: Слав Велев
Отсвириха Мангъров от листите на "БСП за България"

Кадър: бТВ

Доцент Атанас Мангъров няма да е кандидат за депутат, но ще се ангажира в кампанията на голямата коалиция в ляво. Това стана ясно от пресконференция на БСП и АБВ, съобщи bTV.

Двете формации от коалицията "БСП за България" заявиха, че не са говорили нито за субсидия, нито за бъдещи позиции в ръководството на комисии и парламентарната група. Фокусът на разговорите са били конкретни политики за управлението.

От коалицията очакват резултатът за левицата да бъде различен от изборите на 4 април.

"Сериозен ръст на брой гласоподаватели и преподреждане в класирането. Има всички основания", заяви Румен Петков - лидер на АБВ.

"Този път ще дадем една възможност на лява България да има алтернатива за по-добро управление", заяви и секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.

Лидерът на коалиция "БСП за България" Корнелия Нинова ще е водач на листата за народните представители за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Листата с 30 кандидати беше регистрирана днес в Районната избирателна комисия във Варна. Втори в нея е председателят на социалистите в морската столица и член на Изпълнителното бюро Борислав Гуцанов, следван от бившият кмет на Провадия Филчо Филев.

Мангъров също бе водач на листа във Варна. Той бе първи сред кандидатите на АБВ в морската столица по време на последния вот.

Коментари

Новини Варна