IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:40 | 11 юни 2021
Обновен: 12:31 | 24 март 2024

Минималната заплата без данък и ДДС от 15 на сто. Ще чуят ли искането на КНСБ?

Месечният доход да се вдигне с 12,5% годишно, предлагат синдикалистите

По материала работи: Слав Велев
Минималната заплата без данък и ДДС от 15 на сто. Ще чуят ли искането на КНСБ?

Необлагаем минимум колкото минималната работна заплата и въвеждане на ставка от 15 процента за ДДС за доходите на физическите и за юридическите лица. Това предлага КНСБ. Преди дни най-големите икономики в света от Г-7 се споразумяха за глобален корпоративен данък от поне 15 на сто, припомни икономическият експерт на синдиката Любослав Костов, предаде "Труд".

„Средната ставка на корпоративен данък в ЕС е 22%, средно за света е 23%, в България е 10%. Единствената страна с по-нисък данък печалба е Унгария - там е 9%. Така че сами трябва да си направите сметка дали трябва и колко сме закъснели да направим това нещо. Защо 15? Точно заради това още миналата година го направихме и го казахме и се радваме, че сега се случва и този дебат”, заяви Костов.

От синдиката настояват още за ежегоден средногодишен ръст на заплатите до 2025 година от 12,5 процента, а на минималната - със 17,5%.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Ако стане това, което искат синдикатите, няма да има пари за пенсии. Лесно е да казваш дай, дай, ама трябва да кажеш и откъде ще дойдат парите. Държавата само преразпределя, не произвежда. Освен това, драги джурналисти, какво значи ДДС върху заплатите? Може би искате да кажете ДОД? Който политик се осмели да вдигне данъка, си подписва политическото забвение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 2 години )
Дано никой не ги чуе, ако ли не, вс. ще сме на минимална заплата! Димитров и жена му въобще да не ми дават акъл! Некадърници!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна