IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:30 | 26 юни 2021
Обновен: 14:44 | 20 април 2024

Рашков си каза за имотите

Вътрешният министър се закани да разкрие политици със сметки в чужбина

По материала работи: Слав Велев
Рашков си каза за имотите

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отговори на обвиненията за 19-е му имота за милиони. В студиото на "Евроком" Рашков се закани, че ще съобщи имената на политици и магистрати с недекларирани сметки в чужди банки, ако прокуратурата не го направи, предаде "ДНЕС.bg".

В четвъртък от ГЕРБ се заинтересуваха как с миналото си на следовател и преподавател, Бойко Рашков е успял да се сдобие с 19 имота.

Той все пак, като публична личност, продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Повече от 19 имота, до колкото знаем, от това, което излезе в публичното пространство, за милиони", заяви Маноил Манев от ГЕРБ.

Силовият вицепремиер Бойко Рашков заяви, че редовно е подавал данъчни декларации и има документи за всичките си имоти.

Не всички 19 имота обаче били апартаменти или къщи.

Рашков твърди, че има информация за списък, в който са имената на политици и магистрати, които държат недекларирани средства в чужди банки. В списъка фигурира и името на висш прокурор. От прокуратурата заявиха, че Бойко Рашков разпространява фалшиви новини и пропаганда.

Кои са имената от конкретния списък, Рашков щял да разкрие скоро.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев по Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна